Schoolorganisatie

In onze school treft u combinatiegroepen aan. De combinatiegroepen worden daar waar het mogelijk is gesplitst in jaargroepen. De gemiddelde groepsgrootte is 25 leerlingen. Als de jaargroepen kleiner zijn worden de groepen gecombineerd.

Het onderwijsaanbod

Naast klassikaal aanbod werken we op school coöperatief. Leerlingen kunnen de kennis en expertise van elkaar gebruiken om te leren. Het verwoorden van het geleerde aan één of meerdere leerlingen in je groepje zorgt voor groter begrip.

Door te sturen op en streven naar zelfverantwoordelijkheid van de leerling, trachten we het eigenaarschap bij de leerling voor de eigen leerprestaties te verhogen. Er is aandacht voor individuele verschillen en wij trachten daar waar nodig en mogelijk is onderwijs op maat te bieden. Hiervoor maken wij gebruik van moderne lesmethoden, werkvormen en ondersteunende materialen.

Pedagogisch klimaat

Een veilige omgeving, met structuur en regelmaat en persoonlijke aandacht is van belang voor iedere leerling. Vanuit een goed pedagogisch klimaat kan uw kind zich bij ons optimaal ontwikkelen. Voor een optimaal pedagogisch klimaat is de wisselwerking en het onderling vertrouwen tussen ouders en school (leerkracht) essentieel. We streven dit te bereiken door : inlooptijd, diverse gesprekken, informatieavond en een ‘lage drempel’.

Het werken in de kleutergroepen In de groepen 1 en 2 worden altijd lessen gegeven over een bepaald thema. De kleuteruniversiteit is hierbij een wezenlijk onderdeel.

In de ochtend vinden er activiteiten met taal en rekenen rondom dit thema plaats.

Aansluitend motorische werkopdrachten met knutselmateriaal en ontwikkelingsmateriaal.

Iedere ochtend en middag spelen de kleuters buiten. Daarnaast is er 's middags: ruimte voor vrije keus in allerlei hoeken.

Het werken in de andere groepen

In de groepen 3 – 8 gebruiken we voornamelijk moderne lesmethodes. Op samenwerken en eigenaarschap wordt hier steeds meer een beroep gedaan. De verschillen tussen de leerlingen worden groter, wat we trachten te ondervangen door maatwerk en verdiepingswerk.